Visie

Visie op gezondheid en herstel

In onze psychotherapiepraktijk kijken we samen met u naar uw klachten. We zien mensen als mensen met een verhaal in een wereld met anderen. Klachten zijn onderdeel van dat verhaal. Er is psychisch lijden. Er is te weinig balans.

Mensen voelen, denken, plannen en hebben wensen, verlangens en ambities. Ze doen ervaringen op, ze hebben meer of minder balans, tegenslag, pech, geluk, voorspoed. Mensen hebben ook verhalen over hun geschiedenis, ze hebben families met verhalen. We zijn verbonden met anderen door onze ervaringen. Mensen zijn meer of minder geworteld in hun leven, in hun omgeving. We hebben ons lichaam, onze genen en onze persoonlijke eigenschappen. Er zijn talenten, er is kracht, er is kwetsbaarheid en beperking. We hebben wel of geen werk, leven met onze inkomsten en evt. schulden. We hebben opvattingen ontwikkeld over onszelf, over anderen en over de wereld om ons heen. We hebben als mensen veel kanten, dat maakt onszelf uniek in deze complexe wereld. Een wereld die veel van ons vraagt en veel invloed op ons heeft. Behandeling helpt u daarom ook nadenken over wie u bent geworden in deze wereld, waar u tegenaan loopt, waar u goed in bent. We onderzoeken we met u wat u helpt beter in balans te komen.

Verbinding, ervaringen, geschiedenis en verhalen, lichaam en geest, talent, kracht, kwetsbaarheid, gevoelens, opvattingen, gedrag

Psychisch en soms ook lichamelijk uit balans raken heeft invloed op ons dagelijks leven, werken en contact met anderen. Herstel en behandeling vraagt aandacht voor klachten, het vraagt onderzoek naar kwetsbaarheid, maar ook naar kracht en mogelijkheden. Behandeling betekent samenwerken met uw therapeut. Daarbij kan uw therapeut werken met inzichtgevende therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, systeemtherapie, schematherapie. In overleg met u kunnen partners en/of gezins-/familieleden worden uitgenodigd om mee te denken wat helpend is. We onderzoeken met u wat er nodig is. Een behandelplan is daardoor een wegwijzer voor herstel.

De Publieke Tribune GGZ onder Druk
Klopt het beeld van mentale gezondheid nog wel? Vanuit het Erik Recovery College in Utrecht sprak Coen Verbraak samen met ervaringsdeskundigen, psychiater Jim van Os en met minister Conny Helder over een nieuwe kijk op mentale gezondheid.

Zie ook onderstaande link van de uitzending op zondag 11 december jl.

Terugkijken: De Publieke Tribune GGZ onder Druk

Locatie

Psychotherapie Praktijk Hoeksche Waard is gevestigd op

Weegje 1P
3295 CT ‘s-Gravendeel
Telefoon: 085 – 0475565


contact@psychotherapiepraktijkhoekschewaard.nl

Wij zijn aanwezig op:

Maandag, woensdag en donderdag

Andere dagen in overleg op de praktijk in Dordrecht